Cozonac pufos si delicios

de sabiradu in Prajituri, 29 Ian 2013 | 29030 vizualizari

 

Dupa o retete grozav de muncita am descoperit o minunatie care creste si da rezultat garantat .

 

INGREDIENTE

  • 2 kg faina plus cca 200 g in functie de faina folosita de preferat cea de prajituri cu trei nule
  • 650 g zahar
  • coaja de la 2 lamai
  • 7 oua
  • 4 plicuri drojdie uscata
  • 150 -200 ml ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1,200 litri lapte
  • Umplutura :
  • 300 g nuca
  • 500 g rahat
  • 3-4 linguri de cacao
  • 200 g stafide
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac pufos si delicios:

Nuca se toaca grosier ,se amesteca cu cacao si zahar (cca 150 g) si apoi cu stafidele. Umplutura este uscata.

Faina ce cerne intr-un vas. Se presara drojdia peste faina  Laptele se pune pe foc impreuna cu zaharul si se infierbanta bine apoi se adauga esenta si coaja de lamaie .

Fierbinte se toarna peste faina si se amesteca putin cu lingura .Apoi se adauga ouale batute bune.Se framanta bine si in cazul in care coca este lipicioasa se mai aduaga faina,1 mana sau 2.Apoi se toarna cate putin ulei si se framanta iar coca.Dupa ce nu se mai lipeste de mana se acopera si se lasa la cald la dospit.Aluatul este destul de moale dar creste minunat de bine si repede.

Nu mai trebuie trantit decat de 3-4 ori si gata .Nu mai asuda grinda si nu mai transpira tavanul.

Formam cozonacii,intindem aluatul cu mana si punem pe o parte umplutura cu cacao si pe celalalta rahat taiat bastonase.

Lasam apoi iar aluatul la dospit cca 30-40 de minute si apoi i coacem la foc micut cca 10 minute pana fac crusta apoi la foc mai mare inca 20.In functie de cuptor.Se incearca cu scobitoarea

TIPS-URI

1

Aluatul nu trebuie sa fie gros,vartos.

2

Se lasa sa creasca la cald si apoi nu se mai framanta

3

Se intinde cu mana bucata de aluat nu cu merdeneaua

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac pufos si delicios" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

gaby_gabytza 1

11.03.2013, 10:03

buuun

RuxyRux 1

06.05.2013, 00:06

Grozav cozonac! Paste Fericit!

sabiradu 1

06.05.2013, 07:59

Paste fericit tuturor !!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu crema de cappuccino